Jobba hos oss

På drygt 20 år har Else växt tiIl drygt 40 anställda fördelat på tre kontor i två länder. På Else arbetar bland annat Systemutvecklare, Projektledare, Projektingenjörer, Systemsäljare och Supporttekniker.

Vad säger våra anställda?

Namn: Fredrik Odén
Titel: Mjukvaruutvecklare
Utbildning: 2 årig YH utbildning, C#, .NET
Arbetat på Else sedan: 2020

 

Vad jobbar du med?

Jag utvecklar vår produkt ElseWare i projekt för våra kunder. Else program körs som en hemsida så det är utveckling på både Frontend och Backend. Jag utvecklar även bakgrundstjänster och interaktion mot tredjepartsprogram. 

Vad lockade dig till ett arbete inom IT / Utveckling?

Jag har alltid haft ett stort intresse för datorer och hur saker och ting fungerar. Jag gillar även problemlösning och efter att ha lärt mig själv en del programmering så kände jag att detta var något som jag ville jobba med.  

Hur är ELSE som arbetsplats?

Jag trivs väldigt bra på Else. Det är högt i tak och en avslappnad miljö. Det är enkelt att få hjälp om man sitter fast i någon uppgift. Detta kombinerat med frihet under ansvar gör att det är lätt att kombinera ett intressant arbete med familjelivet. 

Vad uppskattar du med ditt jobb? 

Friheten som kommer med flextid, bra kollegor och lyhörda chefer. Problemlösning och möjligheten att hela tiden få utvecklas ihop med kompetenta och trevliga kollegor 

När du inte jobbar vad gör du då? 

Jag har två små barn hemma under fem år, så jag lägger i särklass mest tid på min familj. Men gillar även att fiska, umgås med vänner då vi bland annat spelar rollspel. 

Om du skulle rekommendera Else för en framtida kollega vad skulle du då lyfta fram? 

En avslappnad miljö med mycket skratt och frihet under ansvar. Else ger verkligen en medarbetaren chans till utveckling både inom kunskap, personligt och på ett professionellt plan. Det är en arbetsplats där man kan växa över tid, samtidigt som man får väldigt trevliga och kompetenta kollegor. 

Fredrik

Namn: Kent Karlsson  Titel: Säljare och lösningsarkitekt Utbildning: Industriell Elektronik och Produktionsteknik  Arbetat på Else sedan: 2010

 

Vad jobbar du med?

Jag har förmånen att jobba med både förstudier, säljprojekt, samt realisering av sålda projekt till våra kunder. Just nu är det lite mer fokus på WMS-projekt för min del, men automation och WCS har jag jobbat mycket med tidigare, vilket också är väldigt kul.

Vad lockade dig till ett arbete inom IT / Utveckling?

Att hitta lösningar tillsammans med ett bra team är väldigt kul och inspirerande. Tiden går ju som bekant väldigt fort när man har det roligt på jobbet.   

Hur är ELSE som arbetsplats?

Else är en arbetsplats där vi får ganska mycket frihet, men också en hel del ansvar. På Else har vi högt i tak och korta beslutsvägar. 

 Vad uppskattar du med ditt jobb?

Varierande arbetsuppgifter och bra kollegor. Att kunna vara med från första spadtaget i ett projekt när man letar efter bästa lösningen, tills man når målet och ser resultatet. 

När du inte jobbar vad gör du då?

Jag spenderar en hel del tid på handboll och beachhandboll. Jag är ledare för Trollhättans damlag som spelar i division2 och även ledare för damlaget i Göteborg Beach Handball Club som vann SM 2022. 

 Om du skulle rekommendera Else för en framtida kollega vad skulle du då lyfta fram? 

Att vi är ett riktigt bra team på Else där vi har kul på jobbet. Vi har en stor samlad kompetens och våra kunder är också mycket nöjda med det arbete vi gör för dem.

Kent